Премиерна дата в България: 30 ноември 2007 г.
Националност: България, Сърбия, Австрия
Времетраене: 1ч. 26 мин.
Режисьор: Георги Стоев-Джеки /Спас и Нели/
Сценарист: Светослав Овчаров, Георги Стоев -Джеки
Оператор: Пламен Гелинов
Музика: Горан Брегович /Циганско време, Аризонска мечта, Ъндърграунд, 27 откраднати целувки, Музика за сватби и погребения/
Продуценти: Диана Дамянова, Александър Методиев
Изп. продуцент: Александър Методиев
В ролите : Кръстю Лафазанов, Ицко Финци, Стефания Колева, Мая Новоселска, Дидо Мачев, Татяна Лолова, Жанет Иванова, Георги Мамалев, Венци Такев, Нона Йотова, Васил Денев, Ана и Боряна Шехтови.
За филма: Българска оперна трупа е на турне в Европа. Поради липса на пари пътуват със стар, почти негоден автобус, наречен “Росинант”. Когато шофьорът се напива от радост, че му се е родил син, кормилото поема възрастният диригент - лош шофьор, който вярва в своята непогрешимост.
По време на пътуването новият член на оркестъра – разсеяният тимпанист Теди, неусетно се влюбва в младата Мария. Тяхната зараждаща се връзка се следи от целия състав на операта и скоро двамата са въвлечени в сложна плетеница от бившите любови и настояща завист между членовото на трупата. Докато километрите летят, в автобуса се развихря купон, музикантите свирят и пеят – празнуват раждането на сина на шофьора. Във вакханалното смесване на оперни мотиви и народни ритми от Балканите маестрото открива отражение на собствените си търсения и създава мечтаната от него опера.
В концертната зала музикантите постигат бляскав успех, вдъхновено дирижирани от щастливия маестро. Сякаш на всички са им поникнали ангелски крила. Дори автобусът, старият “Росинант”, литва в облаците. И понеже рейсът е български, от небето на оперната сцена пада едното му колело. Но за какво са им колела - нали със силата на любовта и музиката – могат да летят!